Butiker Online

Nätets bästa shopping!

Varför vi ska köpa eko-kaffe

VÄrna om miljön och köp ekologiskt kaffe

Ett av länderna som dricker mest kaffe

En kopp kaffe om dagen är bra för magen. Eller hur var det nu? Oavsett så är vi svenskar, vilket kanske inte helt främmande, en av de länder i världen som konsumerar mest kaffe i världen. En studie från naturskyddsverket visar att svenskarna dricker ca 1000 koppar om året per person, vilket blir en hel del.

Samma studie visar att endast 7 av 100 väljer ekologiskt kaffe när de handlar i butiken, trots att det har uppmärksammats mer och mer under åren hur pass mycket kaffe påverkar miljön av flera olika anledningar. Kaffebönor är extremt besprutade och besprutningarna är så pass starka att natur, djur och människor världen över blir drabbade. Detta gör att mängder av arter blir påverkade och skapar en rubbning och obalans i naturens system.

”Sjöstrands kaffe är det bästa kaffet jag vet – och är även snälla mot miljön”

Lisa Berg, studerande inom Miljö och Hälsa, har gjort en hel del research om just det icke-ekologiska kaffet och dess påverkan runt om i världen.

“Jag är glad och tacksam att det har blivit en mer uppmärksammad och diskuterad fråga, men som statistik visar är vi långt ifrån hela vägen. Okunskap är tyvärr en stor bov i detta och jag gör det jag kan för att informera och inspirera folk till att ta efter mig. Exempelvis dricker jag endast och bara kaffet som kommer från Sjöstrand Coffee. Deras kaffe är 100% ekologiskt, Fairtrade och klimatpositivt och är för övrigt helt ärligt det absolut godaste kaffet jag druckit. Människor som kommer hem till mig och som blir serverade en kopp kaffe frågar i stort sätt alltid mig vad jag använder för kaffe. Då känner jag alltid stolthet och glädje att kunna meddela att det är Sjöstrand Coffee som jag glatt rekommenderar vidare – och då inte bara för smaken, utan för allt vad varumärket står för.

Sjöstrands Coffee finns att köpa här och har även fantastiska kaffemaskiner. Maskinerna är i en tidlös design med en finish i rost fritt stål och en skinande glans. Det finns även en tillhörande mjölkskummare som ger perfekt skummad mjölk för att tillföra lite extra till vardagen. Förutom att ge ett rent samvete med användning av deras kaffe, så blir kaffemaskinen med kaffet och de andra tillbehören en fantastisk inredningsdetalj till hemmet.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2022 Butiker Online

Tema av Anders Norén