Shoppinggalen mor med dyra intressen

De märks att min mamma har blivit befordrad, eller för att vara rakt på sak, det märks att hon har fått en högre lön. Hon shoppar och handlar som om morgondagen inte fanns. Det är rätt lustigt att bevittna. Både mamma och pappa har alltid varit riktiga minimalister och sällan handlat mer än det absolut nödvändiga.

Exempelvis fick jag och mina syskons endast julklappar tills vi fyllde tretton, och de julklapparna vi fick var nästa alltid saker som vi ändå behövde. Ett minne som sticker ut är ifrån julen år tvåtusenåtta då jag fick ett par gråa galonbyxor köpta på en secondhand-affär. De va minst sagt en besvikelse för mitt tioåriga jag som trodde jag skulle få nytt lego.

Hur som, det är med detta i åtanke som gör att min moderns nyfunna kärlek för konsumtion är speciellt uppseendeväckande.

Vissa aspekter är lätt komiska. Jag känner till exempel en viss avundsjuka gentemot vår hund som får massvis med prylar och leksaker- leksaker som jag aldrig fick som barn.

Hundsaker verkar min mamma inte kunna få nog av. Bland annat han mor min köpt diverse outfits till vår lille vovve. Kjolar, byxor, tröjor, klänningar och så vidare. Hundkläder tycker jag personligen inte är särskilt nödvändiga inköp. Men allt är ju relativt förstås.

Det mest exklusiva hon har köpt är en liten ponny. Mycket märkvärdigt och aningen besynnerligt då mamma aldrig berättat om något hästintresse.

Det konstigaste och de som är jobbigast för mig personligen med hela shopping-hetsen är att mamma försökte hålla det hemligt. Vi syskon hade ingen aning om några av mammas extravaganta inköp, och förmodligen hade inte heller vår far det. Anledningen till att jag fick reda på att mamma köpt en häst var att jag hittade ett stort skynke undanstoppat i en garderob. Först förstod jag inte vad det var för något eller varför någon hade gömt det där jag hittade det. Jag tog upp det och hittade en etikett. Regntäcke häst stod det på lappen. Tankarna snurrade runt ett bra tag, varför i herrans värld har vi ett häst regntäcke?

Förhoppningsvis är det bara en övergående fas.