Vad betyder hälsa och välmående för dig?

Vi har väldigt många olika ord i det svenska språket, för att inte tala om språk som engelskan som har ännu fler ord. Vi behöver ord för att beskriva ting och händelser, uppfattningar och frågeställningar, natur och tal, färger och kontraster, svar och känslor – vi behöver ord för att beskriva otroligt mycket saker. De flesta orden är vi överens om dess definition och sanna betydelse, och vi kan lätt framställa dessa ord med snarlika synonymer. Vi ord finns däremot inte en allmänt uppfattning om på samma sätt, och två av dessa ord är hälsa och välmående. Vad är hälsa och välmående för dig, och vad innebär det för dig?

 

Vad får dig att må bra?

Den enkla förklaringen till varför det inte finns en allmän gemensam uppfattning om begreppen hälsa och välmående på samma sätt som andra ord är att hälsa och välmående betyder skilt olika saker för olika människor. Hälsa och välmående baseras och grundas nämligen på den enskilde individen och dennes behov och förutsättningar – och därför är hälsa och välmående olika saker för olika människor. Vissa människor behöver till exempel eller mår bra av ett ökat intag av Vitamin D3 eller om man tränar mycket kan Naturligt BCAA vara en god idé. Det som är hälsosamt för någon annan eller får någon annan att må bra behöver givetvis inte vara samma sak som för dig. Hälsa och välmående är något unikt för varje person, och således är även definitionen av dessa begrepp någon unikt som skiljer sig mellan olika personer.

 

Oljor för kropp och hälsa

Så kallade eteriska oljor kan vara en vattendelare i diskussioner som dessa om hälsa och välmående. Vissa människor påstår att oljorna inte har någon egentlig vetenskaplig effekt på människans välmående, medan andra människor menar att de aldrig mått så bra som sedan de började med eteriska oljor. Ett exempel är Citrongräsolja som hjälper många med något så viktigt som sömn, vilket även Lavendelolja EKO Eterisk gör. Hjälper eteriska oljor en, så är de bra för ens hälsa och välmående! Många oljor, som t ex Citronolja är bra för såväl hår och kropp som för sinnet. Det finns många typer av bra oljor som Rosmarinolja och även till exempel Apelsinolja.